Известие

Collapse
No announcement yet.

Теч около горивен филтър

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Теч около горивен филтър

И така забелязах че е омазнено с нафта около филтъра като на пръв поглед си мислих че е от него не затегнат или просто изпуска но като погледнах по-добре май не е точно от него , приложил съм снимки тааа да видим какво ще кажете Вие колеги.
    Attached Files
    156 2.4JTD 136+ PS

Опипай всички маркучи над филтъра, особено ако има бързи връзки.
    Смени заводските скоби с други, забърши и следи отново
    ex - 147 16v multijet

Comment

Да не би да е спукано тялото на водния датчик или да има нещо наранено по него?

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Ний с ТС-те нямаме такива проблеми.Забърши го и следи откъде се появява.Така ми изглежда като от уплътнението.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
          Опипай всички маркучи над филтъра, особено ако има бързи връзки.
          Смени заводските скоби с други, забърши и следи отново
          Омазнено е само това черното тяло

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Да не би да е спукано тялото на водния датчик или да има нещо наранено по него?
          Аз до колкото знам ние първите jtd-a нямаме воден датчик
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

А да не би това лъскавото да е в следствие на разтопената от нагревателя мазнотия, която е била полепнала по тялото - сега когато са паднали температурите и подгревът е заработил?

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз имах подобен проблем преди време, след като отвих филтъра забелязах, че гуменото уплътнение по средата на филтъра го няма( едно малко точно където се навива), когато са го сменяли сигурно е паднало! Ако искаш отвий филтъра и провери дали го има на самия филтър!
              Alfa 166jtd,1999

Comment

Така изчистено до сухота след малко каране дори се овлажни не от към филтъра е от горната страна и вече се стича надолу, ето и снимка
                Attached Files
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Ако се омазнява и металната отливка отгоре, може да има пукнатина или шупла в нея.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Ако се омазнява и металната отливка отгоре, може да има пукнатина или шупла в нея.
                    не и нея сам изчистил по скоро цялото тяло с спрея дето се изпарява после до пълна сухота и омазняването е точно където са стрелкичките... таа въпроса ми е там на какъв принцип с какво уплътнение е, нека запознатите да кажат благодаря
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Доколкото виждам има щуцер на който се навива чашата на филтъра а пък той стяга пластмасовия детайл към отливката. Подобно но охладителя в основата на масления филтър:

Трябва да се свали чашата, да се развие щуцера, да се свали пластмасовата основа, почисти и евентуално да се сменят челните уплътнения. Би могло и да се запуши теча след хубаво обезмасляване и намазване с маслоустойчив силикон с няколко часа престой за добро полимеризиране.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Разви филтъра и обърни голямото гумено уплътнение на филтъра и го затегни по здраво ако няма вътрешното уплътнение няма да тече нафта просто няма да се филтрира и ще преминава направо а умазнението по подгрева идва от филтъра като се обдухва от въздух
                        156 SW 1.9JTD 110ph

Comment

може да е дефектен филтър братле..... преди 3 седмици се вайках като теб и се оказа дефектно уплътнение на филтъра ... направих рекламациика и ми дадоха нов филтър и няма проблем вече
                          Last edited by vernibgs; d.m.y г., 18:49.

Comment

Първоначално публикувано от vernibgs Покажи съобщение
                            може да е дефектен филтър братле..... преди 3 седмици се вайках като теб и се оказа дефектно уплътнение на филтъра ... направих рекламациика и ми дадоха нов филтър и няма проблем вече
                            Ти видя ли снимката от къде тече точно?
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

да да ся видях 2рата снимка дето си качил...

Comment

Working...
                              X