И така забелязах че е омазнено с нафта около филтъра като на пръв поглед си мислих че е от него не затегнат или просто изпуска но като погледнах по-добре май не е точно от него , приложил съм снимки тааа да видим какво ще кажете Вие колеги.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Теч около горивен филтър
Collapse
X
-
Опипай всички маркучи над филтъра, особено ако има бързи връзки.
Смени заводските скоби с други, забърши и следи отново
-
Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщениеОпипай всички маркучи над филтъра, особено ако има бързи връзки.
Смени заводските скоби с други, забърши и следи отново
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеДа не би да е спукано тялото на водния датчик или да има нещо наранено по него?156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Аз имах подобен проблем преди време, след като отвих филтъра забелязах, че гуменото уплътнение по средата на филтъра го няма( едно малко точно където се навива), когато са го сменяли сигурно е паднало! Ако искаш отвий филтъра и провери дали го има на самия филтър!Alfa 166jtd,1999
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеАко се омазнява и металната отливка отгоре, може да има пукнатина или шупла в нея.156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Доколкото виждам има щуцер на който се навива чашата на филтъра а пък той стяга пластмасовия детайл към отливката. Подобно но охладителя в основата на масления филтър:
Трябва да се свали чашата, да се развие щуцера, да се свали пластмасовата основа, почисти и евентуално да се сменят челните уплътнения. Би могло и да се запуши теча след хубаво обезмасляване и намазване с маслоустойчив силикон с няколко часа престой за добро полимеризиране.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Разви филтъра и обърни голямото гумено уплътнение на филтъра и го затегни по здраво ако няма вътрешното уплътнение няма да тече нафта просто няма да се филтрира и ще преминава направо а умазнението по подгрева идва от филтъра като се обдухва от въздух156 SW 1.9JTD 110ph
Comment
-
Първоначално публикувано от vernibgs Покажи съобщениеможе да е дефектен филтър братле..... преди 3 седмици се вайках като теб и се оказа дефектно уплътнение на филтъра ... направих рекламациика и ми дадоха нов филтър и няма проблем вече156 2.4JTD 136+ PS
Comment
Comment